skip to Main Content

Fizetésképtelenség És Követelés Behajtás Fizetésképtelenség És Követelés Behajtás

Fizetésképtelenség És Követelés Behajtás

Fizetésképtelenségi jog

  • Hitelezői  képviselet felszámolásban, csődeljárásban: Sok vállalkozásnak szembesülnie kell azzal a problémával, hogy partnere nem vagy nem határidőre fizet, vagy ellenkezőleg, a cégnek pénzügyi nehézségei támadnak, így kénytelen a hitelezőivel valamiféle megállapodásra jutni. Ezeket a helyzeteket ha nem lehet elkerülni, mielőbb kezelni szükséges, hiszen az adós társaság könnyen felszámolás alá kerülhet, ami akár a társaság bezárását is eredményezheti, ugyanakkor a hitelező is kerülhet olyan helyzetbe, hogy mire igényét érvényesíti, az adós minden vagyonát elrejti. A hitelező képviseletében felszámolási kérelmet nyújtunk az adós ellen. Bejelentjük a hitelezői igényt . Figyelemmel kísérjük a felszámoló tevékenységét, szükség esetén kifogást nyújtunk be a bírósághoz. 
  • Csődeljárások lebonyolítása az adós képviseletében: Előfordul hogy egy fizetésképtelen cég talpra állítható, lehetőség van a reorganizációra. Ellátjuk a csődeljárással kapcsolatos ügyvédi teendőket és segítünk a hitelezőkkel kötendő egyezség létrehozásában.
  • Felkészülés a felszámolásra: Ha elkerülhetetlen a cég felszámolása a cég vezetésének tisztában kell lennie azzal, hogy milyen kötelezettségei és milyen lehetőségei vannak.
  • Mérlegelni kell a polgári jogi és büntető jogi következményeket illetve azok fényében a legális lehetőségeket. Segítünk a cégvezetésnek ebben a nehéz helyzetben.
  • Tulajdonosi képviselet a felszámolás során: A felszámolás alatti cég tulajdonosainak is szüksége van jogi segítségre hiszen számos esetben előfordul, hogy a cég egyezséggel megmenthető és visszahozható a felszámolásból. Előfordulhat az is, hogy a felszámoló és intézkedése sérti a  tulajdonosok érdekeit.

Követelés behajtás

  • Felszámolás iránti kérelem benyújtásával, fizetési meghagyással vagy polgári peres úton foglalkozunk követelés behajtással.
  • A végrehajtási eljárásban adósi vagy hitelezői képviseletet látunk el.

 

Amikor egy vállalat úgy dönt, hogy Magyarországon fektet be, akkor lényegében át kell alakítania gondolkodásmódját, a nyelvét, a kommunikációját. Ezen felül a cégnek minden kommunikációs üzenetét újra kell értelmeznie, és testreszabnia annak függvényében, hogy mi az elérendő üzleti cél.

Soha nem próbáljuk elkerülni a legbonyolultabb eseteket, mert ezek a kihívások a szakmánk szépségei. Munkánk alapja a bizalom, amelyet felelősségünknek és profizmusunknak köszönhetően napról napra el kell nyernünk.

Kérjen konzultációt ügyvédeinktől, hogy megkezdhessük a bizalomra épülő hosszú távú együttműködést.

Ismerje meg az ITL Group jogi partnerét!

Lajos Levente

Lajos Law Firm ügyvezető

Back To Top