skip to Main Content

Életvezetési coaching Magyarországon: magánszemélyek és vállalatok számára

Egyik módszerünk az életvezetési tanácsadás, amelyet gyakran használunk arra, hogy támogassuk ügyfeleinket az életminőség javítására irányuló törekvéseikben. A coaching olyan folyamat, amely lehetővé teszi az egyén készségeinek erősítését és képességei fejlesztését, a személyiségjegyek vagy a tapasztalatok által elzárt, gátolt belső erőforrások aktiválásával. Ha ez a gátlás a magánéletből ered, akkor életvezetési megoldást javaslunk.

Nincs ember, aki ne tudna többet tenni, mint amennyit gondol (Henry Ford). A határok csak az elménkben léteznek. A coaching a személyes fejlesztés rendkívül hatékony eszköze: egy világot képes felnyitni, szélesíti a látókört, lehetővé teszi, hogy az akadályok helyett lehetőségeket lássunk. Nem a problémára összpontosít, hanem a megoldásokra. Kreativitást és probléma megoldási készségeket fejleszt. Lépjen a gondolkodás egy új szintjére! Egy olyan eszközt sajátíthat el, amit az életben és a munkában is nap mint nap alkalmazhat.

Milyen eredményeket lehet elérni az életvezetési coachinggal?

A különböző (környezeti, viselkedési, kognitív) szinteken és értékeket érintően működő életvezetési coaching más és más célkitűzések elérését segíti:

 • Személyes hatékonyság fejlesztése
 • Elemzési képességek
 • Képessé tesz az önmegvalósításra
 • Beazonosítja az akadályokat, stratégiákat dolgoz ki azok gyorsabb és hatékonyabb megoldására
 • Felismeri és módosítja a nem kívánatos mentális mintákat
 • Javítja a munka és a magánélet közötti egyensúlyt
 • Kiküszöböli a hosszan fennálló félelmeket és aggályokat, így javítva a mentális egészséget és az életminőséget
 • Fejleszti a kreativitást
 • Javítja a kommunikációs képességeket
 • Erősíti a szakmai és egyúttal a magánéleti kapcsolatokat is
 • Új döntéshozatali stratégiákat alakít ki

Az egyik leggyakoribb gátlás a nyilvános szerepléstől való félelem, amit belső vagy külső okok egyaránt okozhatnak, például, hogy lámpalázasak vagyunk, vagy hogy nem tudjuk, miként kell egy nagyszerű előadást elkészíteni. Ha a gátlás esete áll fenn, akkor nem biztos, hogy elég egy tanfolyam annak leküzdéséhez.
A coach a gátlás okától függően határozza meg a gátlás leküzdésére szolgáló stratégiákat, és az adott személlyel, négyszemközt vagy csoportban alakítja ki a gátlás megszüntetéséhez vezető útvonalat.

Amikor nehéz a helyzet, segít a coach! Kérje coachaink ingyenes tanácsát, és kezdje el üzleti teljesítménye fejlesztését!

GYIK

Honnan lehet tudni, hogy a csapatnak csapatcoachingra van szüksége?

Amikor a csapat tagjainak kiváló képességei vannak, de a kitűzött célokat mégsem érik el, akkor csapatcoaching útján javítjuk a kommunikációt és az együttműködést.

Mi különbözteti meg a coachingot a mentorálástól?

A különbség röviden az, hogy míg a mentor lépésről-lépésre követi a mentorált személyt, és közvetlen tanácsokat ad bizonyos tevékenységekhez, addig a coach nem adja meg a megoldást, hanem csak rávezet olyan kérdésekkel és módszerekkel, amelyek segítenek legyőzni a gátlásokat. A coach konkrét feladatokat jelölhet ki, tanulmányozandó anyagokra és különböző gyakorlatokra tehet javaslatot.

Miért az ITL HR Solutionst válasszam, ha coachingra van szükségem?

A coaching szolgáltatások olyan segítséget nyújtanak a szakemberek számára, amelyre azért van szükségük, hogy teljesítményüket tovább javíthassák.
Magyarországon 25 éve segítjük a cégek növekedését mindenre kiterjedő coaching szolgáltatáson keresztül: életvezetési coaching, üzleti coaching (csapat- és vezetői coaching), szükség esetén integrálva ezt az ITL H2 PRO képzési szolgáltatásaival és az Accelium játékok útján folytatott továbbképzéssel.

Elsődleges célunk, hogy segítsünk ügyfeleinknek minimalizálni a foglalkoztatással és a szervezeti fejlesztésekkel kapcsolatban felmerülő kockázatokat.

Ügyfeleink humánerőforrás igényeinek kielégítését magas színvonalú HR-szolgáltatások és kiváló szakmai megoldások nyújtásával biztosítjuk. Hozzáállásunk eredményorientált és rugalmas, ezzel garantálva, hogy ügyfeleink kreatív, hatékony és naprakész szolgáltatásokat kapjanak.

Az ITL HR Solutions egyedi megoldásaival növeli a szervezeti hatékonyságot és optimális szinten tartja a humánerőforrás költségeit.

Találkozzon Szakmai vezetőinkkel

Gráczer Judit

ITL HR Solutions Részlegvezető

Back To Top