skip to Main Content

Társaság Alapítás És Módosítás Magyarországon

Társasági Jog

  • Cégalapítás: Segítünk ügyfeleinknek megérteni hogy számukra melyik cégforma kedvező és arra milyen társasági jogi és adójogi szabályok vonatkoznak. Közreműködünk a bankszámla nyitásban. Magyarország kedvező jogi és gazdasági környezetet teremtett a külföldi befektetőknek. A hatóságok és bíróságok hatékonyan és gyorsan működnek és az adózás is vállalkozóbarát európai összehasonlításban. Igyekszünk elősegíteni, hogy a külföldi befektetők zökkenőmentes ügyintézésben részesüljenek. Leggyakrabban korlátolt felelősségű társaságot vagy részvénytársaságot alapítunk. Valamennyi iratot elkészítjük az ügyfél anyanyelvén is. Intézzük a részvények kibocsájtását. 
  • Módosítás: Ügyvezető váltás, tagváltozás, székhelyváltozás, tevékenységi kör változás és egyéb változások esetén elkészítünk minden okiratot és a cégbírósági változásbejegyzési kérelmet.
  • Tőkeemelés: A veszteségek pótlására vagy egyéb okból szükséges tőkeemelést Kft és Zrt. esetében komplexen lebonyolítjuk akár eszköz vagy követelés apportjával akár befizetéssel.
  • Tőkeleszállítás: A veszteségek pótlása vagy tőkekivonás miatt elhatározott tőkeleszállítást lebonyolítjuk.
  • Végelszámolás: Amennyiben a társaság elhatározza jogutód nélkül megszűnését a cég törléséig közreműködünk a végelszámolásban.

Társasági jogi perek

Képviseljük ügyfeleinket a taggyűlési vagy közgyűlési határozatok illetve változás bejegyző  végzések bírósági megtámadásával kapcsolatos ügyekben és törvényességi felügyeleti eljárásban.

Amikor egy vállalat úgy dönt, hogy Magyarországon fektet be, akkor lényegében át kell alakítania gondolkodásmódját, a nyelvét, a kommunikációját. Ezen felül a cégnek minden kommunikációs üzenetét újra kell értelmeznie, és testreszabnia annak függvényében, hogy mi az elérendő üzleti cél.

Soha nem próbáljuk elkerülni a legbonyolultabb eseteket, mert ezek a kihívások a szakmánk szépségei. Munkánk alapja a bizalom, amelyet felelősségünknek és profizmusunknak köszönhetően napról napra el kell nyernünk.

Kérjen konzultációt ügyvédeinktől, hogy megkezdhessük a bizalomra épülő hosszú távú együttműködést.

Ismerje meg az ITL Group jogi partnerét!

Lajos Levente

Lajos Law Firm ügyvezető

Back To Top