skip to Main Content

Könyvelés és adóellenőrzés Könyvelés és adóellenőrzés

Könyvelés és adóellenőrzés: Mérlegkönyvvizsgálat

Az üzleti világban a döntéseknek nagy hatása lehet – sőt, akár egy vállalat sikerét vagy kudarcát is meghatározhatják.

Az üzleti folyamatok optimalizálásakor számíthat könyvelési és adóellenőrzési szolgáltatásunkra, amelynek célja a vállalat számviteli és adatkezelési rendszerének hatékonyságának és eredményességének javítása.

Tudjon meg többet:

  • Hogyan működik és mikor kell kérni a Könyvelési és adóellenőrzési szolgáltatást?
  • Vállalati átalakulások, egyesülések, szétválások és beolvadások felülvizsgálata

Hogyan működik és mikor kell könyvelési és adóellenőrzési szolgáltatást kérni

A pénzügyi kimutatások hitelesítése és a könyvvizsgálat elvégzése két kötelező tevékenység Magyarországon azon társaságok számára, amelyek az alábbi jellemzők legalább egyikével rendelkeznek:

  1. Az elmúlt két évben elérte a 300 millió forintos árbevételi küszöböt
  2. Az alkalmazottak száma legalább két egymást követő munkaévben átlagosan meghaladja az 50 főt.

A könyvvizsgáló (akit a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál be kell jegyezni) kötelező kijelölési eljárását a közgyűlés határozata és az ebből következő szolgáltatási szerződés megkötése formalizálja.

Az ITL Könyvvizsgálat szakemberei elkötelezettek az egyre hatékonyabb és pontosabb szolgáltatás garantálása mellett, folyamatos támogatást nyújtanak a döntéshozatali folyamatban, valamint következetes, konkrét és magas szintű segítséget nyújtanak az ügyfélnek.

A mérleg hitelesítése Magyarországon alapvető tevékenység a pénzügyi kimutatásokban szereplő pénzügyi, vagyoni és gazdasági adatok integritásának és pontosságának vizsgálatára, valamint a magyar jogszabályoknak való megfelelés ellenőrzésére.

A vállalati átalakulások, egyesülések, szétválások és hozzájárulások áttekintése

A könyvvizsgáló jelenléte szükséges a társaság életében bekövetkező egyes rendkívüli műveletek során is, mint például a nemzeti vagy határokon átnyúló egyesülések, szétválások stb. során.

Mivel ezek a műveletek nagyon gyakran döntő költségvetési következményekkel járnak, jó, ha alaposan elemzik és tanulmányozzák őket.

Kérjen időpontot tanácsadóinktól, akik szívesen segítenek Önnek, és minden szükséges információval ellátják a befektetéseihez.

A hatékony együttműködés alapja minden bizonnyal a kommunikáció, ezért szakembereink mindig az Ön rendelkezésére állnak.

Minden egyes kérdésnek megvan a maga értéke, története és forrása. A jó könyvvizsgáló feladata, hogy a számokból az összes hasznos információt kinyerje, hogy megelőzze a problémákat és felfedezze az új lehetőségeket.

Az ITL Audittal az ügyfelek nyugodtan alhatnak: cégük jó kezekben van. Egy nemzetközi módszerekkel végzett alapos könyvvizsgálat garantálja a mérleg hitelességét a beszállítók és az ügyfelek felé.
Európában vagyunk, a szabályok közösek, ne becsüljük alá az ezzel járó feladatokat! A transzferárak normatívái különösen szigorúak, mi elkészítjük az Önök számára szükséges dokumentációkat és belső szabályzatokat.

Találkozzon Szakmai vezetőinkkel

Szeles Dóra

ITL Audit Founding Partner

Back To Top