skip to Main Content

Könyvelés és adóellenőrzés: Mérlegkönyvvizsgálat

Az üzleti világban hozott döntések jelentős következményekkel járhatnak és előidézhetik nemcsak a vállalkozás sikerét, hanem akár a kudarcát is.

Az ITL Audit szakemberei elkötelezettek abban, hogy mindig hatékony és precíz szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleik számára, továbbá folyamatos, konkrét és magas színvonalú szakmai tanácsadással támogatássák őket a döntéshozatali folyamataikban

 

 

Az ITL Audit könyvvizsgálati szolgáltatásának  célja ezért nem csupán a kapcsolódó jogszabályi előírásokban foglaltak szerint a vállalkozás által az adott üzleti év gazdálkodásáról készített számviteli beszámoló értékelése, felülvizsgálata és véleményezése (záradékolása), hanem a vállalkozás  üzleti tevékenységét szolgáló, a hosszú távú sikert elősegítő tanácsadás is.  Könyvvizsgálatunk során egyaránt fókuszálunk a gazdasági, számviteli és adózási lehetőségek kiaknázására, valamint az ezekből adódó kockázatok elkerülésére. Célunk mindannak a tudásnak, ismeretnek az átadása, amely segíti ügyfeleinket, hogy működésüket támogató, költséghatékony és biztonságos adminisztrációval rendelkezhessenek.

 

Tudjon meg többet:

 

  • Mikor van szükség könyvvizsgálatra?
  • Cégek átalakulásának, egyesülésének, szétválásának, vagyoni hozzájárulás (apport) értékelésének felülvizsgálata

 

Mikor van szükség könyvvizsgálatra?

 

Kötelező a könyvvizsgálat minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozásnál, amennyiben:

 

  • Az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozás éves nettó árbevétele elérte a 300 millió forintot vagy
  • Az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozás által átlagosan foglalkoztatottak száma meghaladta az 50 főt.

 

A könyvvizsgálót a vállalkozás tulajdonosai választják a társaság legfőbb szerve által hozott határozattal. Könyvvizsgálóvá a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja választható.

 

A vállalkozás működéséről, pénzügyi, vagyoni helyzetéről, jövedelmi viszonyairól a számviteli adatok nyújtanak információt. Ezen információk iránt az az elvárás, hogy hitelesek, megbízhatóak legyenek, valós képet nyújtsanak a vállalkozás vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről. A könyvvizsgálat megtörténte jelent garanciát arra, hogy a számvitelben szereplő információk hitelesek.

 

Céges átalakulás, egyesülés, szétválás, nem pénzbeli hozzájárulás (apport) értékelésének felülvizsgálata

 

A könyvvizsgáló jelenléte szükséges a vállalkozás életében bekövetkező egyes rendkívüli változások, mint például a cég átalakulása, szétválása, vagy akár határokon is átnyúló egyesülése során, valamint könyvvizsgáló is végezheti a nem pénzbeli hozzájárulás (apport) értékének felülvizsgálatát.

Mivel ezeknek a műveleteknek jellemzően jelentős adózási következményeik vannak, elengedhetetlen ezen következmények körültekintő elemzése és értékelése.

 

Kérjen időpontot az ITL Audit szakértőitől, akik minden, az üzleti tevékenységhez szükséges és hasznos információval a rendelkezésére állnak !

A hatékony együttműködés alapja minden bizonnyal a kommunikáció, ezért szakembereink mindig az Ön rendelkezésére állnak.

Minden egyes kérdésnek megvan a maga értéke, története és forrása. A jó könyvvizsgáló feladata, hogy a számokból az összes hasznos információt kinyerje, hogy megelőzze a problémákat és felfedezze az új lehetőségeket.

Az ITL Audittal az ügyfelek nyugodtan alhatnak: cégük jó kezekben van. Egy nemzetközi módszerekkel végzett alapos könyvvizsgálat garantálja a mérleg hitelességét a beszállítók és az ügyfelek felé.
Európában vagyunk, a szabályok közösek, ne becsüljük alá az ezzel járó feladatokat! A transzferárak normatívái különösen szigorúak, mi elkészítjük az Önök számára szükséges dokumentációkat és belső szabályzatokat.

Találkozzon Szakmai vezetőinkkel

Szeles Dóra

ITL Audit Founding Partner

Back To Top