skip to Main Content

Pénzügyi képviselet

Az a vállalat, amelynek székhelye az EU-n kívül van („nem uniós vállalat”, így az Egyesült Királyságban működő vállalkozás is), köteles Magyarországon adóügyi képviselő kijelölésével adóügyi nyilvántartásba vetetni magát.

Megfelelünk minden olyan követelménynek, amelyet a törvény előír ahhoz, hogy az Ön vállalatának magyarországi adóügyi képviselőjeként teljesíthessük vállalkozása adó és bevallási kötelezettségeit.

Magyarországon az adóképviselő kijelölése törvényi kötelezettség minden olyan, az EU-n kívül letelepedett vállalkozás számára, amely bizonyos adóköteles tevékenységet végeznek.

Az alábbi tevékenységeket esetről esetre kell ellenőrizni annak meghatározásához, hogy szükséges-e a fiskális képviselő kinevezése:

 • Áruk behozatala az EU-n kívüli országokból Magyarországra
 • Export Magyarországról az EU-n kívüli országokba
 • Magyarország ra szállított áruk beszerzése az EU tagállamaiból
 • BtoB termékértékesítés Magyarországról az EU tagállamaiba (a 2006/112/EK irányelv 194. cikkében foglalt választható fordított adózási mechanizmus meghatározott feltételek mellett alkalmazható).
 • BtoC termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás magyar magánszemélyek részére, beleértve a piactereken és a postai úton történő kereskedelmet is (a távértékesítés küszöbértéke 12.000.000 Ft).

Képviseljük a vállalkozásokat az adóregisztrációs eljárás lefolytatása során, és a megbízás során biztosítjuk az összes kapcsolódó adóügyi megfelelési szolgáltatást, valamint szükség esetén adótanácsadási szolgáltatásokat is nyújtunk a képviselt vállalkozás számára.

Az európai adóhatóságok szigorúan büntetik az adóképviselő kijelölésének elmulasztását, mulasztás esetén a vállalkozások elvesztik héa-visszatérítésre való jogosultságukat.

Adónyilvántartásba bejegyzett társaságként mi leszünk az Ön helyi képviselője, aki az adóhatóságokkal kapcsolatos kéréseket és kötelezettségeket teljesíti.

Adóügyi képviseleti szolgáltatásunk keretében az alábbi feladatok elvégzésével gondoskodunk az Ön áfa-regisztrációjáról és áfa-bevallásáról:

 • ÁFA-regisztráció
 • ÁFA-elszámolás
 • ÁFA-nyilvántartás vezetése (a B2C ügyletek aktív számláinak napi díjainak nyilvántartása és a passzív számlák nyilvántartása)
 • ÁFA-nyilvántartások tárolása
 • Képviselet adóügyekben az adóhatóságok előtt
 • Kapcsolattartás az adóhatóságokkal.

Amellett, hogy ügyfeleinknek tanácsot adunk a magyarországi ügyleteik áfa-kezelésével kapcsolatban, útmutatást nyújtunk a kapcsolódó kockázatokról és tanácsot adunk az új uniós/magyar áfatörvény eltérő értelmezéséből eredő szankciók elkerülésére.

Továbbá, mivel a pénzügyi képviselő egyetemlegesen felel a kereskedő adóiért, az iparági gyakorlat szerint biztosítékot vagy bankgaranciát kérünk a pénzügyi képviselő javára, hogy csökkentsük a lehetséges kockázatokat, ha a vállalat nem teljesíti a adókötelezettségeit.

Jogi partnerünk, a Lajos Ügyvédi Iroda bármikor rendelkezésre áll bármilyen konzultáció vagy tanácsadás esetén.

Az ITL Group kiválóan ismeri az üzleti realitásokat, különösen a héakockázat biztosítása esetében.

Lépjen kapcsolatba csapatunkkal, hogy megismerje a teljes körű, házon belüli adójogi képviseleti szolgáltatásainkat Magyarországon.

Hagyja, hogy szakértőink vezessék, és együtt megtaláljuk a tökéletes megközelítést a lehetséges kockázatok kezelésére.

a munkánk alapelve a következő: elfogadjuk az Önök által végzendő tevékenység adókockázatát, az információkat gondos elemzéssel ellenőrizzük, és biztosítjuk, hogy Önök valamennyi adófizetési kötelezettségüket teljesítsék.

Forduljon bizalommal szakértőinkhez, hogy együtt megtalálhassuk a tökéletes megoldást!

Találkozzon Szakmai vezetőinkkel

Lázár Veronika

ITL Tax advisor Részlegvezető

Back To Top