skip to Main Content

Történetünk: Kapu Magyarországra Our story - ITL Group Történetünk: Kapu Magyarországra

Járjuk újra végig együtt történetünk szakaszait! 

Minden egyes célt elértünk annak a vágyunknak köszönhetően, hogy elősegítsük a tudás megosztását és olyan környezetet alakítsunk ki, amelyben a vállalkozók és a menedzserek új kapcsolatokat építhetnek ki.

Az ITL Group egy egyablakos ügyintézést nyújtó társaság, amely a külföldi befektetők üzleti igényeinek kielégítésére jött létre. Innen származik a szlogen: „Kapu Magyarországra„.

Ma az ITL Group csapata több mint 80, teljes munkaidőben dolgozó szakemberből áll, akik hozzá vannak szokva a több szakterületet érintő megközelítéshez. Egyik erősségünknek az elhivatottságot tekintjük.

Történetünk

Kapu Magyarországra

Fedezze fel azokat a legfőbb eseményeket és célokat, amelyek utunkat jellemezték. 

 • 1992

  ISTEN HOZOTT MAGYARORSZÁGON

  Alessandro Farina Magyarországra költözik, ahol egy angol tanácsadó cégnél szerez tapasztalatokat, amelyek során számos ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági és ingatlankezelő céggel foglalkozik.

 • 1993

  ÜDVÖZÖLJÜK MAGYARORSZÁGON

  1993-ban Xavier Defaÿsse könyvvizsgálóként kezdett Magyarországon a Coopers & Lybrandnál, majd a PriceWaterhouseCoopersnél 2000-ig.

 • 1995

  ITL Group

  Alessandro Farina megalapítja az ITL Group Kft.-t, amely vállalkozói tanácsadással foglalkozik. Az első szlogenünk: “Ahhoz, hogy előre lássuk a jövőt, meg kell értenünk a jelent” Ez az elv teremtett alapot a következő évek fejlődéséhez.

 • 1997

  Salustro Reydel

  Salustro Reydel (jelenleg a KPMG tagja) Magyarországon telepszik le a francia ajkú közösség számára, és könyvelőirodát nyit, amely Duna Expert lesz. Ezt követően a Duna Expert 2021-ben csatlakozott az ITL Csoporthoz.

 • 1998

  Lajos Law Firm

  Ebben az évben kezdődött együttműködésünk Lajos Levente “Lajos Law Firm” ügyvédi irodájával. Szakember és barát, aki mellettünk állt a piacon megvívott csatáink során és tudásának legjavával segítette ügyfeleinket.

 • 2000

  ITL Accounting

  Létrejön az ITL Accounting könyvelési részlege: a korábban alvállalkozón keresztül igénybe vett szolgáltatás beolvad az ITL Group Kft.-be. A beolvadással egyidőben komoly informatikai beruházás valósul meg a szolgáltatás minőségének javítása érdekében.

 • 2001

  One-stop-one-shop

  Folytatódik a vállalat növekedése, sor kerül a székhely felújítására és bővítésére annak érdekében, hogy helyet adjon a megnövekedett szakember gárdának, amely 360 fokban lefedi az ügyfelek igényeit, a “one stop one shop” filozófia alapján.

  Új ITL Group HQ

 • 2002

  Kopernikusz

  Az ITL Group másokkal közösen megalakítja a Kopernikusz non profit egyesületet, amelynek keretén belül Ács Barbara vezetésével minél több EU-s és képzési projekt megvalósításával segítjük ügyfeleinket (ez a részleg 2016-ban ITL EU Finance néven olvad be az ITL csoportba).

 • 2003

  ITL Marketing

  Létrejön az ITL Marketing. E részleg fő profilja a kommunikáció, a marketing és a rendezvényszervezés. A részleget Luigino Bottega irányítja, aki ezt megelőzően Olaszországban az elsők között használta ki a közösségi média és a web marketing erejét.

 • 2004

  Retail Consulting

  Az ITL Group, továbbfejlesztve tudásbázisát, több neves kiskereskedelmi lánc számára biztosít visual merchandising és képzési szolgáltatásokat, amelynek köszönhetően nemzetközi nagykereskedelmi cégekkel dolgozhat együtt.

 • 2007

  Váci utca center

  Folytatódik a növekedés… Az ITL Group átköltözik a Váci utca 81.-be (jelenlegi székhelyére). Ez lehetővé tette a különböző részlegek egyesítését és ezáltal a szolgáltatások bővítését és a vállalati imázs megújítását.

 • 2008

  Economia.hu

  Elindul az Economia.hu, egy olasz nyelvű gazdasági hírportál Magyarországról, Claudia Leporatti szerkesztésében. Az évek során az újság a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fő információ forrásává vált, valamint a portálon megtalálható a magyarországi olasz cégek adatbázisa is.

 • 2010

  ITL Audit

  Létrejön az ITL Audit, a Szeles Dóra könyvizsgálóval való együttműködésnek köszönhetően. Fő profilja a könyvvizsgálat és a transzferárak kezelése.

 • 2010

  OLASZ CÉGEK ADATBÁZISÁT

  2010-ben megalkottuk az OLASZ CÉGEK ADATBÁZISÁT, mely tartalmazza az összes Magyarországon működő olasz céget, azzal a céllal, hogy bővítsük olvasóink ismereteit az ország befektetési környezetéről.

  http://aziende.itlgroup.eu/

 • 2010
 • 2011

  ITL HR Solutions

  Létrejön az ITL HR Solutions, Varga Andrea, majd később Gráczer Judit érkezésének köszönhetően. A HR divízió a keresés, kiválasztás és a kölcsönzés mellett számos egyéb szolgáltatást is nyújt az ügyfelek igényei alapján. Az indulás után hamarosan már több nagy multinacionális vállalatot tudhattunk az ügyfeleink között.

 • 2012

  Budapest Business Party

  Az ITL Group létrehozza a “Budapest Business Party”-t, amely a budapesti, nemzetközi üzleti közösség éves rendezvénye. Az első év sikere után egy kihagyhatatlan eseménnyé növi ki magát, egyre több és több résztvevővel.

  BBP honlapja

 • 2013

  Nyugdíj ügyintézési szolgáltatás

  Ugyanebben az évben az ITL Group hiánypótló, segítő tevékenységbe kezd az INPS-nél történő ügyintézéssel kapcsolatban, az olasz és magyar nyugdíjkorú emberek többszörös szükségleteinek támogatása céljából

 • 2013

  ITL Real Estate

  Létrejön az ITL Real Estate, két új szakember, Federico Brilli és Schenk Szilvia érkezésével, akiknek sikerül tető alá hozniuk több keretmegállapodást különböző pénzügyi szervezetekkel a bent ragadt ingatlan fedezetek értékesítésére és ingatlanbecslésre hitelkérelmek elbírálásához vagy egyszerűen csak ingatlan közvetítésre.

 • 2013

  Az Olasz Köztársaság Érdemrend tisztje

  Alessandro Farina az olasz–magyar gazdasági kapcsolatok ápolásáért végzett tevékenységéért megkapja az egyik legmagasabb olasz állami kitüntetést, („Ufficiale”), az Olasz Köztársaságtól. Ugyanebben az évben az ITL Group megkezdi ingyenes tanácsadó tevékenységét a Magyarországon tartózkodó olasz állampolgárok számára az INPS-sel (Olasz Nemzeti Nyugdíj Biztosítóval) való ügyintézésben.

 • 2014

  IRODA BŐVÍTÉSE

  Az ITL Group az irodák radikális átalakításába kezd, hogy tovább bővítse a munkaállomások számát, elérve az 50 munkaegységet.

 • 2014

  „Il Ponte” Award

  Átalakításokat követően, tovább bővítjük irodánkat és munkatársaink létszáma eléri az 50 főt. Az ITL Group megkapja az “Il Ponte” díjat a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarától.

 • 2014

  Magyarország 2014: befektetési útmutató

  Az ITL Group megjelenteti az “Ungheria 2014 – Guida agli Investimenti” című kiadványt, egy olyan könyvet, amely áttekintést ad a magyar gazdaságról, a politikai berendezkedésről és az adózásról. A könyvet, sikerének köszönhetően, a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) mintaként használta azt ország promóciós anyagaihoz. Tekintse meg kiadványunkat

 • 2015

  20th Anniversary

  Az ITL Group 20 éves fennállását ünnepli és elkezdi az új Economia.hu. hírportál kialakítását. Fedezze fel Economia.hu

 • 2016

  Mestermű ismertető füzet formájában

  Céges bemutató anyagunknak művészi jelleget szerettünk volna adni. A stock fotózás világszerte ismert három legnagyobb művészének egyikéhez, Andrea Piacquadiohoz fordultunk, hogy kreatív fotókat készítsen csoportvezetőinkről, hogy “sokkoljuk” a tanácsadói piacot. A célt egész biztosan elértük! Köszönjük Andreának a fantasztikus munkát és Mirának a csodálatos grafikai tervet! 

 • 2017

  Az együttműködés kezdete a TRA-val

  Büszkék vagyunk arra, hogy a TRA (Tax Representative Alliance) magyar partnere lehetünk, amely a legfontosabb európai országokban jelen lévő ÁFA szakértők hálózata (VAT Compliance and Tax Representation).

 • 2017

  Az ActivPayroll céggel való együttműködés kezdete

  Büszkén jelentjük be együttműködésünket az ActivPayroll céggel, amely világviszonylatban vezető szerepet tölt be a bérszámfejtés és a humán erőforrás szolgáltatások területén.

  E partnerségnek köszönhetően olyan szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek a fontos magyarországi multinacionális vállalatok különleges igényeihez igazodnak.

 • 2019

  ACCELIUM

  Ez egy játékon alapuló coaching és tréning a készségek fejlesztésére. Büszkén jelenthetjük be, hogy Magyarország hivatalos Accelium Növekedési Központja lettünk. Az Accelium egy izraeli multinacionális vállalat, amely mesterséges intelligencia szoftvereket gyárt a magasabb rendű kognitív, szociális és érzelmi készségek fejlesztésére stratégiai játékok felhasználásával.

 • 2019

  Atlas Award: a díj első átadása

  Ez egy évenként átadásra kerülő díj, amelynek célja a kivételes erkölcsi értékekkel rendelkező, magyarországi székhelyű vállalkozók nyilvános elismerése. 

  Úgy hisszük, hogy az E.F.K. megközelítéssel rendelkező vezetők, akiket az etikus, fenntartható és kreatív viselkedés vezérel, egy jobb világot fognak létrehozni!

 • 2020

  Tax and Legal Explorer

  Tapasztalataink megmutatták, hogy mennyire nehéz megbízható tanácsadót találni egy idegen országban. Ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a Tax and Legal Explorert, amely a világ egyik legnagyobb minősített adó- és jogi szakértői adatbázisa, a TOP 50 globális hálózat tagja. Örömmel nevezhetjük így: “Az Arany Kollekció”!

 • 2020

  A félelem megöli az elmét

  Manapság, sokkal inkább mint bármikor, legnagyobb ellenségünk a félelem. Az ismeretlen által generált félelem. A félelem megöli az elmét és befagyasztja tetteinket. A mi feladatunk az, hogy arra ösztönözzük az embereket, hogy a pozitív válaszok felé fordítsák a figyelmüket. Az oldal arra kéri Önt, hogy gyűjtse olyan vállalkozók és menedzserek pozitív történeteit, akik szembenéztek a Covid19 által okozott jelenlegi gazdasági válsággal. A történeteknek  erejük van!

 • 2020

  ITL H2PRO: Tudás, növekedés, tudatosság

  Arra jöttünk rá, hogy ügyfeleink jobb kiszolgálása érdekében munkatársaik és vezetőik know-how-járól is gondoskodnunk kell. Ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy akadémiát a személyes készségek és a szakmai ismeretek fejlesztése érdekében, amelyek az oxigént és az életet jelentik a céges szervezet számára.

 • 2020

  ITL Tudásközpont: adatok, kutatás és elemzés

  Szilárdan hiszünk a tudás megosztásában. Ezért tehát létrehoztuk az ITL Tudásközpontot, hogy  mikro- és makrogazdasági adatokat nyújtsunk a Magyarország és a külföldi beruházások közötti kétoldalú kapcsolatokról. Az ITL Tudásközpont egy értékes Befektetési útmutatót tartalmaz, valamint a Magyarországi olasz cégek adatbázisát, amely a maga nemében egyedülálló és online könnyen elérhető. 

 • 2020

  Atlas World

   A változást az ötletek megosztása generálja. Ennek érdekében úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk azoknak a vezetőknek a közösségét, akik ugyanezzel az etikus, fenntartható és kreatív megközelítéssel rendelkeznek, annak érdekében, hogy „nyomot hagyjunk az eljövendő generációk megihletésére”.

 • 2020

  ITL PAYROLL

  A bérszámfejtési ágazat emelkedő ügyfélszámának köszönhetően úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy új részleget, amelyet teljes egészében ennek a szolgáltatásnak szentelünk.

   

 • 2020

  25. évforduló

  az ITL Group elérte megalapításának első 25. évfordulóját. Ennek az eseménynek a megünneplésére úgy döntöttünk, hogy a különösen zavaros 2020. évet a fiatalítás évének tekintjük, felfrissítve az összes digitális platformunkat és az online kommunikációnkat. 

 • 2021

  Unindustria Magyarország

  2021 -ben az ITL Group hozzájárul az Unindustria magyarországi alapításához: egy interaktív cégkonzorcium, amely létrehoz egy olasz rendszert, melynek példája a Confindustria Italia. Az Unindustria Egyesület Magyarországon referenciapontként kíván működni a meglévő és leendő vállalatok számára, azzal a hajlandósággal, hogy kezdetben ugyanazon tagok igényeinek megfelelő információkat és szolgáltatásokat nyújtson.

 • 2021

  Duna Expert

  2021-ben az ITL Group megszerezte a magyarországi francia ajkú befektetőkre specializálódott, a könyvelés és a bérszámfejtés területén vezető szerepet betöltő Duna Expert többségi tulajdonát.

  A Duna Expert egy dinamikus és elkötelezett szakemberekből álló csoport, amelyet a francia állampolgárságú Xavier Defaysse irányít, aki már 1993-tól Magyírországon él és több mint 25 év tapasztalattal rendelkezik a könyvvizsgálati és a bérszámfejtési szolgáltatások területén.  

 • 2021

  The Year of Rejuvenation

  In 2021, we launched our new communications channels.

HISZÜNK A TUDÁS MEGOSZTÁSÁBAN

A fejlődés és az értékeink fenntartása iránti elkötelezettségünk alkotják az ITL Group fejlődésének gerincét. Első szlogenünket 1995-ben hoztuk létre: „Ha előre akarod látni a jövőt, meg kell értened a jelent”, amely a mélyebb összefüggések megértése iránti vágyunkat tükrözte. Annak érdekében, hogy megpróbáljuk megérteni a jelent, a gondolatainkat is meg akartuk osztani és ez vezetett bennünket ahhoz, hogy 2008-ban létrehoztuk az első hírportálunkat, az “Economia.hu” oldalt, amely olasz nyelven tájékoztatta olvasóit a magyarországi gazdasági légkörről. A portál jelentős érdeklődésre tett szert, mivel az Olaszország és Magyarország közötti kétoldalú gazdasági kapcsolatok referencia híroldalává vált. 

https://www.youtube.com/user/economiahu

Ezt követően, 2010-ben létrehoztunk egy olyan Adatbázist, amely tartalmazza az összes, Magyarországon aktívan tevékenykedő olasz céget, azzal a szándékkal, hogy bővítsük olvasóink tudását az ország befektetési légköréről. 

 Ezt követően, 2014-ben kiadtunk egy könyvet a befektetésekről „Magyarország 2014: Befektetési útmutató” címmel, amely áttekintést nyújtott a társadalmi-politikai légkörről és a magyar adórendszerről. Ez a kiadvány olyan nagy sikert aratott, hogy a jogait megkapta a HIPA (Magyar Beruházás-ösztönzési Ügynökség) annak érdekében, hogy népszerűsítse külföldön a magyar befektetési környezetet.  

https://www.instagram.com/p/CHfSUDohU3n/

 E nagyszerű eredményt követően kiadtuk az Ingatlan Figyelőt is azzal a céllal, hogy megkönnyítsük olvasóink számára a döntések meghozatalának folyamatát. Ezek az események vezettek el 2020-ban az ITL Tudásközpont megszületéséhez.

25. Évfordulónk

25 év szenvedély a vállalkozás iránt

„Az ITL Group összes szakembere nevében, akikkel van szerencsém nap mint nap együtt dolgozni, örömmel osztom meg Önökkel a 25. évforduló megünneplésére létrehozott új logónkat. 

A huszonöt év kemény munka és szenvedély több mint 500 Ügyfelünk növekedését tette lehetővé Magyarországon.”

A. Farina

HISZÜNK A KÖZÖSSÉGTEREMTÉS ÉRTÉKÉBEN

A közösségteremtés egyike azoknak az alapvető értékeinknek, amelyek iránt elköteleztük magunkat. Egy dinamikus és élénk vállalkozói közösség létrehozásának vágyával szerveztük meg első alkalommal, 2012-ben a Budapest Business Party-t.

Ez az évente megrendezésre kerülő esemény mérföldkővé vált a budapesti színtéren, jelentős média figyelmet vont magára és minden hely megtelt (több mint 1500 menedzser és jelentős személyiség volt jelen az eseményen).

A Budapest Business Party (BBP) egy olyan esemény, ami az üzleti hálózatépítés játékos megközelítésén alapul, s amelyet az előző gazdasági válság idején indítottunk útjára, egy olyan pillanatban, amikor rohamosan terjedt az erős pesszimizmus. A célunk az volt, hogy a gazdasági nehézségek idején megkönnyítsük a pozitív irányú fejlődést és a kezdeményező jellegű cselekvéseket. 

E kezdeményezés fejlődése vezetett el bennünket a legutóbbi, 2020-ban útjára indított projektünkhöz, az Atlas World-höz. Ez a projekt azért született, hogy létrejöjjön egy olyan környezet, amelyben az etikus, fenntartható és kreatív elvek által vezérelt vállalkozók és menedzserek megismerhetik egymást és megoszthatják közös tapasztalataikat. 

A 2019. évi Budapest Business Party során került sor az első Atlas díjátadó ünnepségünkre is, amely nyilvános elismerést kíván nyújtani azoknak a magyarországi székhellyel rendelkező vezetőknek és vállalkozóknak, akiknek egészen kivételes az EFK megközelítés iránti elkötelezettsége. (Az Atlas World and Award-ről az http://atlasworld.hu/ címen talál további információkat.)

Az Atlas World projekt keretében 2020-ban elindítottuk a Félelem megöli az elmét elnevezésű oldalt is: ez egy történetek elmesélésére szolgáló oldal, amelynek a célja az, hogy a vállalkozókat arra inspirálja, hogy megosszák pozitív tapasztalataikat a koronavírus járvány idején, a félelem legyőzésére. 

Back To Top