skip to Main Content

Kontrolling szolgáltatás Kontrolling szolgáltatás

Kontrolling szolgáltatás Magyarországon: mindig összhangban az Ön céljaival

Az egyik alapvető lépés, amit egy vállalkozónak meg kellene tennie, ha úgy döntött, hogy befektet Magyarországon, az, hogy üzleti tervet készít és azt követően pedig kontrolling szolgáltatást végez. 

Hiszen a cél kitűzése az első lépés a cél eléréséhez, míg az ellenőrzés és a monitoring alapvető fontosságúak ahhoz, hogy összhangban maradjunk a projekt előrehaladási folyamatával. A magyarországi cégeket egy olyan kontrolling szolgáltatással támogatjuk, amelynek célja a lehető legjobb üzleti eredmények elérése. 

Akár kis- és középvállalkozásokról, akár strukturáltabb cégekről van szó, segítünk a cég folyamatainak optimalizálásában, hogy mindig egy lépéssel előrébb járjon, és ne tévessze szem elől üzleti célkitűzéseit.

Hogyan működik a kontrolling szolgáltatás Magyarországon?

Már 25 éve segítjük a cégeket abban, hogy nyomon kövessék és ellenőrizzék saját üzleti eredményeiket, az e szektorban tevékenykedő szakértői csoportunk bevonásával, a 360°-os kontrolling szolgáltatásra törekvés érdekében.

Egy cég előrehaladásának ellenőrzése egy kicsit olyan, mint egy folyamatosan mozgásban lévő gépezet irányítása, amelynek esetében fontos tényező az idő, az erőforrások és a költségek. A mi esetünkben a gépezet a cég és a mi célunk a beavatkozáskor az, hogy megtaláljuk a különféle elemek közti megfelelő egyensúlyt és kezelni tudjuk az esetleges belső vagy külső interferenciákat. 

Nevezetesen, a magyarországi kontrolling szolgáltatásunk a következőket foglalja magába: 

Hogy még pontosabban fogalmazzunk, csapatunk munkája az alábbi szakaszokból áll:

  • Tervezés 
  • Megvalósítás
  • Ellenőrzés 
  • Jelentés készítése 

Ebben a szakaszban megrajzoljuk a projektjeik megvalósításához szükséges összes irányvonalat. Meghatározzuk az utat, amely a célok eléréséhez vezet, függetlenül attól, hogy az egy kanyargós ösvény vagy egy sima út. 

Szakértő csapatunk (link interno al team) az üzleti útvonal meghatározása során elemezni fogja a költségeket, az erőforrásokat és a becsült időt, elősegítve ezzel annak megállapítását, hogyan lehet ezeket a lehető legjobban megosztani az üzleti területek között. 

A cél az, hogy ez a szakasz egy igazi és valódi működési tervet eredményezzen, ami lehetővé teszi az Ön cégének és csapatának, hogy mindig összhangban maradjanak a céljaikkal.

A megvalósítás az a szakasz, amelynek során beindul mindaz, amit eltervezett. 

Ha eltérést észlelünk a céltól, közbelépünk, hatékonyan átcsoportosítva az erőforrásokat, optimalizálva az időt és a költségvetést, valamint ellenőrizve a rendelkezésre álló eszközöket. 

Az erőforrások optimalizálása azt jelenti, hogy minimalizálni kell a tevékenységi ágazat költségei és bevételei közötti különbözet kockázatát és javítani kell az egyes vállalkozások jövedelmezőségét. Ehhez a tevékenységhez a számokra és a cég különböző területeiről érkező, összegyűjtött adatokra támaszkodunk.

Ebben a szakaszban, amely gyakran átfedésbe kerül a megvalósítási szakasszal, alapvető fontosságú a tevékenység alakulásának nyomon követése és az adatok elemzése. Az ITL Accounting csapata ebben az esetben is foglalkozni fog a tervtől való esetleges belső vagy külső eltérésekkel, értékelni fogja a haladást az előrejelzések alapján és meghatároz néhány változtatást annak érdekében, hogy a cég összhangba kerüljön az elérendő céljaival.

A számadási szakasz a kontrolling szolgáltatás utolsó része. A számokon, az adatokon és az elkészített jelentéseken keresztül hiteles képet nyújtunk arról, hogy jelenleg hol tart a cég és értékeljük, hogy sikerült-e elérnie a célját, ellenkező esetben pedig megnézzük, hogy mit lehet tenni a javulás érdekében. 

Kérjen azonnal időpontot szakértői csapatunktól, hogy megtudja, hogyan irányíthatja hatékonyan cége előrehaladását.

Az ITL Accounting csapatával együtt számviteli segítséget nyújtunk a magyarországi cégeknek, minden tapasztalatunkat és szakértelmünket felhasználva a legjobb üzleti eredmény elérése érdekében.

Számunkra a számviteli segítségnyújtás azt jelenti, hogy a cégek könyvelését 360°-ban kézben tartjuk. Legyen szó start up-ról vagy egy, már szilárd alapokon álló cégről, segítséget nyújtunk Önnek a cége megalapításától a megszüntetéséig: a számlatükör kialakításától a Mérleg és az üzleti év adóinak optimalizálásáig.

Az ITL Accounting által képviselt nemzetközi tapasztalattal és szakértelemmel fogjuk segíteni Önt egy biztonságos és átlátható üzleti útiterv megrajzolásában, az Ön igényei alapján. 

Találkozzon Szakmai vezetőinkkel

Molnár Anikó

ITL Accounting Részlegvezető

Back To Top