skip to Main Content

MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS: Munkalehetőségek Magyarországon

A munkaerő biztosításának egyik módja a munkaerő kölcsönzés, ami nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a vállalkozás számára, elkerülve ezzel a nagyobb létszámú munkaerő közvetlen alkalmazását.

Egyre több irányból tapasztalható, hogy Magyarországon munkaerőhiány van, ebből adódóan sok a betöltetlen állás. A helyzet vonzó és előnyös lehet a Magyarországra költözés mellett döntő magánszemélyek számára is, nem csak a vállalkozásoknak, amelyek egy része a foglalkoztatást munkaerő kölcsönzés keretén belül kívánja megoldani.

Olyan megoldásról van szó, amellyel a munkaerő közép- és hosszú távon (maximum 5 évig) alkalmazható.

A munka törvénykönyve szigorúan szabályozza a munkaerő-kölcsönzést.

Az összes adminisztratív kötelezettség az ITL HR Solutionst terheli, társadalombiztosítási ellátások ügyintézése és a bérszámfejtés, beleértve az adókat, járulékokat, a költségtérítéseket, valamint a táppénzt is. A munkavállalók közvetlen irányításáért azonban továbbra is az ügyfél a felelős.

Magyarországi foglalkoztatás: a munkaerő-kölcsönzés előnyei

Az ITL HR Solutions feladata, hogy úgy biztosítsa a lehető legjobb megoldásokat, hogy közben ne veszítse szem elől azt sem, mennyire fontos a munkaerő szakmai és emberi kvalitása az üzleti célkitűzések teljesítése mellett.

A legfontosabb tudnivalók a munkaerő-kölcsönzésről:

  • A munka törvénykönyve szigorúan szabályozza a munkaerő-kölcsönzést.
  • Az összes adminisztratív feladat az ITL HR Solutions-re hárul.
  • Az adminisztratív költségeket az ITL HR Solutions kezeli, majd számlát bocsát ki az elvégzett szolgáltatásról, és ezeket a költségeket a szolgáltatások költségei között könyveli el.

Ezen túlmenően az ITL HR Solutions csapata munkaerő közvetítés keretében segítséget nyújt, az ügyfél által közvetlenül munkaviszony keretében alkalmazandó munkavállalók keresésében és felvételi folyamatában.

Miért célszerű tehát munkaerő-felvételnél a munkaerő-kölcsönzést választani?

  • Mert lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfél az általa meghatározott szakképzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkavállalókat vegyen igénybe akár nagyobb létszámban, meghatározott időtartamban bizonyos projektekhez.
  • Lehetővé teszi a rugalmas emberi erőforrás gazdálkodást.
  • Csökken a munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív teher.
  • Nő a munkáltató foglalkoztatással kapcsolatos mozgástere és döntési lehetősége.

Elsődleges célunk, hogy segítsünk ügyfeleinknek minimalizálni a foglalkoztatással és a szervezeti fejlesztésekkel kapcsolatban felmerülő kockázatokat.

Ügyfeleink humánerőforrás igényeinek kielégítését magas színvonalú HR-szolgáltatások és kiváló szakmai megoldások nyújtásával biztosítjuk. Hozzáállásunk eredményorientált és rugalmas, ezzel garantálva, hogy ügyfeleink kreatív, hatékony és naprakész szolgáltatásokat kapjanak.

Az ITL HR Solutions egyedi megoldásaival növeli a szervezeti hatékonyságot és optimális szinten tartja a humánerőforrás költségeit.

Who will you be working with

Gráczer Judit

ITL HR Solutions Részlegvezető

Back To Top