skip to Main Content

Közvetlen és közvetett adóbevallás

Az alacsony társasági adó, a képzett alkalmazottak és a hatékony hivatali ügyintézés csak néhány szempont, amelyek vonzó célponttá teszik Magyarországot a befektetők számára.  

Csak egyetlen példa: Magyarországon az ÁFA visszatérítés a visszaigényléstől számított maximum 75 napon belül teljesül, ennek ellenére alapvető fontosságú, hogy legyen egy adószakértő az Ön oldalán, aki támogatja az előkészítő ellenőrzések során. Mi segíteni fogunk, hogy elkerülje a bírságokat és a szabályozások által előírt határidőn belül befizesse az adókat. 

Ezen kívül, 360°-os látásmódunk és nemzetközi tapasztalatunk lehetővé teszik, hogy segítsük Önt a gondos tervezésben és az adó optimalizásában, figyelembe véve az országok közötti kapcsolatokat a kettős adóztatás elkerülése érdekében.

Cégek által fizetendő adók

Tapasztalt könyvelőink el tudják Önnek magyarázni a cégét terhelő összes adót, a fizetési feltételek és határidők megjelölésével.

A Magyarországon fizetendő társasági nyereségadó Európában az egyik legalacsonyabb. Ennek ellenére a magyar adórendszer az elmúlt évek során egyre tagoltabbá vált, ezért fontos, hogy egy szakértő vezesse Önt ezen az összetett területen. 

Tudja például, hogy Magyarországon adó terheli az éttermi fogyasztást vagy a mobiltelefon költségeket?  

Tudja, hogy termékei csomagolása után környezetvédelmi termékdíjat kell fizetnie? 

Kétségei vannak azzal kapcsolatosan, hogy ÁFA háromszögügylet esetén hogyan kell helyesen kiállítani/befogadni a számlákat?  

Adószakértőink minden kérdésére tudják a választ. Tanácsot tudnak adni osztalékadózás vagy ingatlanvásárlás, cégek összeolvadása vagy beolvasztása esetén és számos egyéb témakörben

Ha kapcsolt vállalkozása van, lehet, hogy ellenőriznie kell a Transzferár szabályzatot  és el kell készítenie az igazoló dokumentációt. Vagy, ha egyszerűen csak az alkalmazottai adóbevallását szeretné elkészíttetni, abban is tudunk segíteni.

Ha adózásról van szó, fontos, hogy felkészültek legyünk. További tájékoztatás érdekében vegye fel velünk a kapcsolatot!  

Az ITL Accounting csapatával együtt számviteli segítséget nyújtunk a magyarországi cégeknek, minden tapasztalatunkat és szakértelmünket felhasználva a legjobb üzleti eredmény elérése érdekében.

Számunkra a számviteli segítségnyújtás azt jelenti, hogy a cégek könyvelését 360°-ban kézben tartjuk. Legyen szó start up-ról vagy egy, már szilárd alapokon álló cégről, segítséget nyújtunk Önnek a cége megalapításától a megszüntetéséig: a számlatükör kialakításától a Mérleg és az üzleti év adóinak optimalizálásáig.

Az ITL Accounting által képviselt nemzetközi tapasztalattal és szakértelemmel fogjuk segíteni Önt egy biztonságos és átlátható üzleti útiterv megrajzolásában, az Ön igényei alapján. 

Találkozzon Szakmai vezetőinkkel

Molnár Anikó

ITL Accounting Részlegvezető

Back To Top