skip to Main Content

Közvetlen és közvetett adóbevallás Közvetlen és közvetett adóbevallás

A közvetlen és közvetett adók bevallása

Ha Magyarországon közvetlen jövedelme van, akkor a bevételei után személyi jövedelemadót kell fizetnie, és ki kell töltenie az adóbevallási nyomtatványokat. Az ITL Könyvelés számos cégnek és magánszemélynek segített az adóbevallás elkészítésében Magyarországon.

Hogyan kell adót bevallani Magyarországon?: Lépésről lépésre segítünk

Tartalom:

Hogyan kell adót bevallani Magyarországon

Hol kell adót bevallani Magyarországon

Adóterhek Magyarországon: Hogyan változnak az adókulcsok

Minden hír a magyarországi adókról 2019-ben

Ha szeretné tudni, hogyan kell Magyarországon adót bevallani, és naprakésznek lenni az adórendszerrel kapcsolatos változásokkal kapcsolatban, akkor az alábbiakat kell tudnia.

Ha Ön magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, akkor május 20-ig kell benyújtania az adóbevallását, míg ha Ön szabadfoglalkozású, akkor a határidő a következő év február 25. napja.

Különösen akkor kell Magyarországon adót bevallania, ha a következők valamelyike érvényes.

Önre:

  • Ingatlanjövedelem
  • Osztalékjövedelem
  • Pénzügyi jövedelem
  • Munkavállalói jövedelem

2017-től lehetőség van arra is, hogy a magyar adóhatóság, a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) (külső link: https://www.nav.gov.hu/) elkészítse és rendelkezésre bocsássa a saját adóbevallás tervezetét.

Mit jelent ez?

Dióhéjban: el kell küldenie az adatait, és ellenőriznie kell, hogy a NAV által készített tervezet helyes és teljes. A tervezetben az adók kiszámítása és a juttatások kifizetése után a végleges egyenleg szerepel majd. Az eredmény mutathat nulla összeget, még fizetendő adót vagy a hatósághoz beérkező korrekciót.

Hol kell bevallani az adókat Magyarországon?

A magyarországi jövedelemnyilatkozatok megtételéhez közvetlenül bármely magyarországi önkormányzat Kormányablakához fordulhat (külső link: https: //ugyfelkapu.magyarorszag.hu/), minden kerületnek megvan a sajátja. Az adófizetőknek be kell mutatniuk személyazonosító okmányaikat, majd kapnak egy bejelentkezési adatlapot és jelszót az online felülethez való hozzáféréshez.

További információért, vagy ha segítségre van szüksége az adószabályok tengerében, számíthat magyarországi adóbevallási szolgáltatásunkra. Csak vegye fel a kapcsolatot az ITL Tanácsadással ide kattintva (link a részleg oldalára).

Adóterhek Magyarországon: Hogyan változnak az adókulcsok

Az adózási változások ismerete elengedhetetlen az optimális adóbevallás elkészítéséhez.

2012 óta a magyar adórendszer folyamatosan változik, és az áfakulcs 27%-ra, az Európai Unió legmagasabb adómértékére történő emelése mellett számos frissítést vezetett be:

– 5%-os kulcscsökkentés a legtöbb gyógyszer és egyes élelmiszerek esetében

– Az internetszolgáltatások díja 2019-ben 18%-ról 5%-ra csökken.

– Az éttermek, a tejtermékek és pékáruk, a szállodai szolgáltatások és a rövid távú szabadtéri rendezvények belépőjegyeinek 18%-ra történő csökkentése.

– Jövedelemadó beszedése 15%-os átalánnyal

– 2017 januárjától 9%-os társasági adó

– A munkáltatói járulékterhelés csökkentése a munkavállaló bruttó bére után 2019. július 1-jétől 19,5%-ról 17,5%-ra.

A magyarországi adókról szóló összes 2021-es hír

2019-re vonatkozóan több adóügyi frissítés is történt, amelyek sok hasznos információval szolgálhatnak a racionális befektetési döntés meghozatalához Magyarországon.

Fontos megérteni, hogy Magyarországon egyre több az adókedvezmény, amit elsősorban az internetes és éttermi szolgáltatások áfájának csökkentése, valamint a kisvállalkozások adócsökkentése mutat.

Ezután következett a bankadó csökkentése és a támogatott áfa 5%-ra történő kiterjesztése az új építésű lakóingatlanok értékesítésére.

Olvassa el fentebb (belső link az oldal tetején), hogy képet kapjon az azóta bevezetett adóváltozásokról.

Egy dolog biztos az idei és az azt követő években: a kormány továbbra is a gazdaságfejlesztésre, a vállalkozásfejlesztésre, az innovációra, a technológiai újításokhoz való alkalmazkodásra, a kutatás-fejlesztésre és a vállalkozásokat támogató fontos forrásokba való befektetésre fog összpontosítani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Most, hogy már teljes áttekintése van a magyar adórendszerről, már csak egy ingyenes időpontot kell kérnie tanácsadóinktól, hogy alaposan és pontosan elvégezhesse a magyarországi adóbevallási eljárást.

Az ITL Könyvelés csapatával együtt könyvelési segítséget nyújtunk a magyarországi vállalatoknak, minden tapasztalatunkat és szakértelmünket latba vetve a legjobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Számunkra a könyvelési segítségnyújtás azt jelenti, hogy 360°-os szemszögből kezeljük a cég könyvelését, valamint támogatjuk a vállalkozókat a bérek kezelésében, az éves adóbevallások feldolgozásában és minden egyéb, a vállalkozás szükségleteinek teljesítésével kapcsolatos követelményben.

Az ITL Accounting által képviselt nemzetközi kiválóság találkozik a kiemelkedő magyar számolási készséggel és szakmai hozzáértéssel.

Találkozzon Szakmai vezetőinkkel

Molnár Anikó

ITL Accounting Részlegvezető

Back To Top